December 20, 2015

they call me teacher , ustajah and kakak :D

bismillahirrahmanirrahim . assalamualaikum everybodiessss !!

dua bulan mninggalkan dunia blog bukan lahh ape sgt , sbb penah hmpir dua tahun mnggalkan dunia belog jugakk , memndngkan ulya bukanlahh penulis belog tegar malahan cuma penulis blog yang sedang-sedang sajaa yg penting dia setiaa ~ eyh ? :p

ulya nakk lanjee gmbar konvo satuuu walaupum bukan lahh point sbenar ulya update post terbaru niaa . . .

hihii . so jgn kata hakak takk payung !



jeng 


jeng 



jengg !!




eyh . ni gambar payung . okay takk lawakkk -. -

- - - - - - -

lgy skalyy . . .


jeng


jeng 



tadaaa !!




tema gambar nie : kerna separuh akuu , dirimuuuu ~

ekceli , nie gambar pre-convo . bukan lahh gmbar hary konvoooo . tpi  ikutsukahatyy ulya lahh nakk lanjee gmbar mne2 pum , dah baik sgt owg nakk lanje , korng tggal bersyukur jea lalalaa >.< 



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

dah terbiasa mrepek dulu ! mukadimah jea dan mleret , as usual .
milkysmile

ehem . okayy , kita mulakan .

slesai jea intern for 12 weeks , 18 sept my last intern date , supervisor kat organisasi offer untuk extend , so ulya pum sambung lahh dgn company for three weeks only . hihii . three weeks jea ! ulya nie takk pndy drive maka tanakk lahh mnyusahkan owg lelamaa hantar balik hantar balik wuwuu
T__T

then ulya pum officially sebagai penganggur takk bertauliah start from 4 oct until 4 nov . hahhaha , genap sbulan bukan ! cun mlecun tmpoh menganggur , mcm rancang jea nakk mnggur sebulan . . . maka sepanjang tempoh mengganggur tuw , 
terhasillah entry nie . . . ---> buad apa ya ?? ❤ :)

antara yg menarik dalam entri lepas . . . kuikuii . boley click gambar takkpum tlisan atas tuw untuk ke entri lepas ;) jeng jengg . . 

skrng nie , dan sejak 4 nov ulya mula keje under tadika . msa tempoh mnggur tuw ade jugak keje kat tadika tuw , tpi just ganti2 cikgu mcmtu jea . . . tanggal 4 nov keje lahh kontrak bberapa bulan nie insyaAllah . . . coz i have plan lain pulak untuk jasad slagy masih bnyawa . tpi takk lupa jugak plan andai jasad takk bernyawa lgy . so , kite balance duadua ~ 
barulah comel !
barulah menawan ! 

milkysmileye dookkkkk ~

bberapa projek2 tadika buad ulya rasa sgt hepy , alhmdulillah wa syukurillah :)

kita bsyukur , nty Allah tambah kan ;)

selain mengajar dengan pelbagai matapelajaran yg membawa natijah kepada the budak2 call me teacher , ustajah and kakak , projek sepanjang cuty skolah ade lahh mnyiapkan mural dinding tadikaa oyeaahhh !!

selain tuw bnyak lahh projek under tadika spt kem cuty skolah bersama budak2 under twelve sebagai fasi (oredyy miss the budakk2). selain tuw jadi pengecat , pelukis , pemadam , pengikis dan pewarna dinding tadika . nakk tmbah lgy ; jadi pengasuh , penyuap makanan , pemandi , penidur dan pemujuk .

nah ! hakak payung gambar mural yg dah siappp . . . ada lgy part dah siap tpi takk masuk dlm nie , dan ada jugakk part takk siap lgy . keh keh XD





p/s : smakin blajar , smakin sedar bahwa bnyak yg takk tahuu .  
p/s/s : cara untuk mlakukan pekerjaan hebad ialah dgn mncintai apa yg kita lakukan .
p/s/s/s : kontrak saje ni . so , ada keje kosong lain takk ?? heeeee :D



ilalliqa . wassalam smuaaa !